Nagy László csapatvezető pénteken úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatott annyira a valós tudása alatt teljesített, hogy ha holnaputánig játszik, akkor sem győzte volna le Hollandiát a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Kapcsolódó

Hollandia elrontotta a bulit és legyőzte a magyar kéziseket az Eb-nyitányon

Hidegzuhany a javából, a hollandok végig vezettek és nyertek a nyitó mérkőzésen.

"Mindenki csalódott, kritikus és önkritikus. Csalódást okoztunk a szurkolóinknak és saját magunkat is. Nem így terveztük, de ha holnaputánig játszottuk volna, akkor sem nyerünk, annyira a tudásunk alatt játszottunk, a taktikai utasításokat nem betartva" - értékelt Nagy László.

A magyarok nagy meglepetésre egyszer sem vezettek a 31-28-ra elveszített meccsen, amely az első tétmérkőzés volt az MVM Dome-ban. A magyar szövetség alelnöke felidézte, hogy igyekeztek cserékkel forgatni a csapatot, és bár két időkérési lehetőséget is kihasználatlanul hagytak, meglátása szerint nem ez okozta a vesztüket.

Kapcsolódó

Székely: Ha ebben a gödörben maradunk, annak rossz vége lesz

A hollandok elleni vereség után szerinte nem lenne helyes, ha nyomásról és túlpörgésről beszélnének.

Mint elmondta, akkor - a második félidőben - éppen olyan periódusban volt a csapat, hogy fel tudott zárkózni, a szakmai stáb pedig nem akarta megakasztani a lendületet, mivel felállt védőfal ellen jobban szenvedett a válogatott.

Bízom benne, hogy ha vereség árán is, de átestünk a tűzkeresztségen. A múltat magunk mögött kell hagynunk és lelket kell öntenünk a játékosokba. Ahogy telnek az órák, egyre inkább kezdenek megnyugodni és felszabadulttá válni

- nyilatkozta Nagy, aki szerint szakmailag láttak jó dolgokat is a vesztes meccsen.

Hangsúlyozta, maximálisan bíznak a csapatban és az elképzeléseikben, amiket közösen szeretnének megvalósítani. A korábban elhangzott célkitűzést - a legjobb nyolc közé kerülést - nem fogalmazzák át a botlás hatására, vasárnap Portugáliát, kedden pedig Izlandot továbbra is szeretnék legyőzni.

Kapcsolódó

"Ez a holland kézilabda legnagyobb győzelme"

Senki sem számított rá, hogy ekkora meglepetéssel indul a kézilabda-Eb.

"A csapat sokszor megmutatta már a szebb, versenyképesebb arcát. Megyünk tovább a kitűzött célok felé" - szögezte le a korábbi világklasszis jobbátlövő.

A magyarok december közepe óta Telkiben, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjának tornatermében készülnek, a csütörtöki mérkőzés előtt egyszer sem edzettek a 20 ezres befogadóképességű, hatalmas légterű MVM Dome-ban.

"Ezt nem látom problémának, nem ezen múlt a mérkőzés végkimenetele. Azért döntöttünk így, hogy a sok utazás helyett többet tudjanak pihenni a játékosok" - mondta Nagy László, aki hozzátette, nem változtatják meg a programjukat, a továbbiakban is Telkiben készülnek.

Kapcsolódó

A kézikapitány szerint nem tudták megnyugtatni a játékosokat

Gulyás István reméli, vasárnap már könnyebben viselik az aréna nyomását.

Gulyás István szövetségi kapitány elárulta, a szakmai stáb tagjai a meccs közben némileg tehetetlennek érezték magukat a kispadon, mert több dolgot megpróbáltak, mégsem sikerült belenyúlniuk a meccs alakulásába és megnyugtatniuk a játékosokat.

Ez a megfelelési kényszer és görcsösség eltartott a végéig, ebbe roppant bele a csapat. A kézilabdában létező összes bakit és hibát elkövettük, taktikai hibákat is

- nyilatkozta a szakvezető.

Felidézte, hogy tartott az első mérkőzés varázsától, a hollandoktól viszont semmi mást nem láttak, mint amire készültek, vagyis nagyon gyorsan vitték fel a labdát, és egy az egy ellen is gyorsan játszottak.

"Tudtuk, hogy az első meccs nagyon nehéz lesz. Sajnos teljesen lefagyott a társaság és ötlettelenül kézilabdázott. Bízunk benne, hogy ez a fajta feszültség enyhül, a játékosok feloldódnak, tudják kezelni a helyzetet, és sokkal jobb mérkőzés lesz a következő kettő" - magyarázta Gulyás István.

Bánhidi Bence bokaszalag-sérüléséről elhangzott, hogy a Pick Szeged beállója kezelés és vizsgálatok alatt áll, egyelőre nem lehet megmondani, hogy játszhat-e vasárnap, de kockáztatni nem fogják a szerepeltetését.

Vasárnap a Portugália, majd kedden az Izland elleni találkozó is 18 órakor kezdődik az MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett kerül, és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!