A püspök együtt imádkozott a bicskei gyermekotthon igazgatójának bűntársával, mielőtt lobbizni kezdett a kegyelemért Novák Katalinnál. Állítólag K. Endre feleségével együtt kereste fel a volt minisztert.


Balog Zoltán zárt körben több megbeszélést is tartott a múlt héten református lelkészekkel – írja a hvg360. A lap úgy értesült:

Balog Zoltán a lap tudomása szerint mintegy százfős hallgatósága előtt állította azt, hogy K. Endre már házi őrizetben volt, amikor feleségével hozzá fordultak. A pár elment hozzá, másfél órát beszélgettek, majd közösen imádkoztak is, ő pedig meg volt győződve arról, hogy K. Endre ártatlan, ezért ment bele abba, hogy támogatni fogja a férfi kegyelmi kérvényét.

K.-t, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét azért ítélték el, mert a pedofil volt igazgató, V. János bűntársa volt: az igazgatóra tett terhelő vallomásuk megváltoztatására próbálta rábírni a sértetteket. Az elnöki kegyelembe belebukott Novák Katalin és Varga judit akkori igazságügyi miniszter. Balog Zoltán püspök eddig a zsinati elnökségét veszítette el az ügy miatt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!