A tűzoltók biztosítása a szerződés lejártával szűnt meg április 11-én. A Belügyminisztérium azért nem hosszabbított, mert a biztosítók rendkívül magas árajánlatokat adtak.


Április közepével megszűnt a tűzoltók csoportos baleset- és életbiztosítása, azaz ha egy tűzoltó munka közben sérül vagy hal meg, már nem jogosult biztosítási sérelemdíjra – írja a Telex. A Lánglovagok nevű tűzoltói szaklap úgy értesült, azért nem sikerült új szerződést kötni, mert az erre kiírt közbeszerzésre beérkező összes ajánlat jóval magasabb volt, mint amennyit a Belügyminisztérium szánt a célra.

A Telex információ szerint

Most sokan azt találgatják, mi történik akkor, ha balesetet szenved vagy esetleg meghal egy tűzoltó szolgálatteljesítés közben. A válasz minden bizonnyal az, hogy a balesetet szenvedő tűzoltó már nem jogosult biztosítási sérelemdíjra.

A Magyar Tűzoltók Szövetsége (MTSZ) tárgyalásokat kezdeményezett az ügyben, a tűzoltók javaslatait június 26-ig várják.

Dobson Tibor, az MTSZ elnöke korábban a Lánglovagoknak azt mondta, a Belügyminisztérium nem tervezi megújítani a korábbi szerződést. Innentől pedig három lehetőség van: a tűzoltók egyénileg vagy tűzoltóságonként köthetnek maguknak biztosítást, vagy azt a tűzoltószövetség köti meg a rájuk.

A Lánglovagok információi szerint

Úgy tudják, a minisztérium két évre 244 millió forintot szánt erre, miközben a CIG Pannónia évente 455 milliós, az Aegon 464 milliós, az Allianz pedig 1,558 milliárdos ajánlatot tett. Viszonyításképpen: a legutóbbi, 2021-es biztosítás mindössze 95 millió forintba került.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!