Gasztro-őrült vagy? Kívánod a Balatont télen-nyáron? Akkor ezt a fesztivált imádni fogod!

Ahhoz, hogy az emberek szezonon kívül is a Balatont válasszák, első lépésként nyitva kell lenni, és programokat kell szervezni. Ha a vendég azt látja, hogy hiába utazik le egy szállodába télen vagy tavasszal, mert a környéken semmi más nincs nyitva, akkor a következő alkalommal jó eséllyel nem ezt a régiót választja majd.

Ilyen például a Gasztrohegy Badacsony, ami a tanúhegy környékén lévő vendéglátósok kooperációjából született meg. Ők szeptemberétől áprilisáig tartanak tematikus gasztro-hétvégéket. A következő ilyen alkalom február 24-25-én lesz, és a Tüzes hétvége nevet viseli.

Viszont a Gasztrohegy a Balaton északi pártjának csak egy kis részére korlátozódik.

Olyan átfogó programmal eddig senki sem rukkolt elő, mint amibe a Taste Balaton csapata vág bele idén tavasszal.

2024. március 8-17-ig minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz! 

Újságíróként sokszor találom magam kiváltságos helyzetben. Rengetegszer előfordul, hogy beleshetek a kulisszák mögé, vagy hogy pont a séf jön ki az asztalomhoz, mesélni az ételekről.

Ezt a részét a történetnek sokszor nehéz átadni. Mert tudom, hogy aki olvassa a soraimat, az nem feltétlenül éli majd át ugyanazt az élményt, amit én. Pedig ezek azok a pillanatok, amik még kíváncsibbá tudnak tenni, amik miatt én is fanatikus rajongóvá váltam:

Amikor látod, hogy hogyan készül egy étel, amit pár perc múlva neked szolgálnak fel. Amikor körbejársz egy borospincében, ahonnan aztán meg is kóstolsz jópár tételt. Amikor az étteremtulajdonos mesél neked az új menüről. Amikor megismered egy hely ízeinek történetét.

Hasonló élményeket szeretne adni a Taste Balaton. Itt a különleges ételek és italok mellé hol színház, hol workshop, hol pedig zene kapcsolódik majd.

Mert van olyan hely, ahol annál jobb, minél többen lesznek, de bizonyos programokra maximum 10-20 ember fér csak be.

Segítségképpen pár helyet és programot ki is emelnék a továbbiakban. Ha rám hallgattok, többet is befoglaltok ezek közül.

Villa Kabala

Kristinus Borbirtok (Lokal 47)

Csopaki Resti by Laurel

Veganeeta étterem

Nőnapi Brunch

Kistücsök Food&Room

Hableány

Kővirág

Casa Christa

A Casa Christa története egy apró présházzal kezdődött, majd hét másikkal folytatódott. Ma már öt hektáron terül el a Balatonszőlős feletti Kis Gella dombon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!