Ha nem érik el a megszabott hetven százalékos befizetési arányt, akkor elindulhat az eljárás.


Még tíz napja van az eddig még nem fizető tagoknak, hogy a szabályzat szerinti tagdíj összeget befizessék a Horizont Magánnyugdíjpénztár részére, és elérjék a legalább hetven százalékos befizetési arányt. Ha ez nem történik meg, akkor a szabályok értelmében elindulhat a végelszámolásuk.

A Horizontra is vonatkozik, hogy

el kell érniük, hogy a rendszeresen tagdíjat fizetők aránya 70 százalék fölött legyen. Ha nem tudják ezt produkálni, akkor a Magyar Nemzeti Bank elindíthatja a végelszámolást.

A jelenleg legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztárnál ez most 63 százalék - derült ki a Facebook-bejegyzésükből.

Ha az eljárás elindulna, akkor az MNB még vizsgálja, hogy az előző hónapokban milyen volt az arány. A végelszámolás akkor lép csak életbe, ha két egymást követő hónap után az előző fél év átlagában nem volt meg az elvárt 70 százalék.

Az 56 ezres magánnyugdíjpénztári létszámból a Horizont 36 ezres tagsággal rendelkezik, és 158 milliárd forint van a számláján.

Ha megszűnne, akkor a tagok a saját megtakarításukat vagy átviszik egy másik magánnyugdíjpénztárba, vagy az állam kapja meg. Azt nem tudni, hogy a járadékot kérők mit tehetnek, mert más pénztáraknál nincs ilyen szolgáltatás - írta a Napi.hu.

A többi pénztár már elérte a kívánt százalékot, így a Budapest Magánnyugdíjpénztár és az MKB, valamint a Szövetség is elérte az idei elvárást.

A Horizont tagjainak az éves tagdíja 2400 forint, a működési támogatás pedig 9600 forint. Ez utóbbit a tagok 52 százaléka fizette már meg.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!