Az ismert pszichológus először beszélt kamerák előtt fia meggyilkolásáról és a gyászról, azt mondta, ő és lánya másképpen dolgozza fel Császár Zsolt elvesztését.


Semmihez sem fogható fájdalomnak nevezet fia elvesztését Bagdy Emőke a TV2-nek nyilatkozva. Az ismert pszichológus, klinikai szakpszichológus először beszélt kamerák előtt Császár Zsolt meggyilkolásáról és a család gyászáról.

Ahogyan beszámoltunk róla, Bagdy Emőke fiát tavaly megölték az Egyesült Államokban, az arizonai Phoenixben. A gyilkosság körülményei egyelőre tisztázatlanok, de a phoenixi rendőrség összetett, csoportosan elkövetett bűncselekményként vizsgálja az ügyet, vagyis a hatóságoknak az a megalapozott gyanújuk, hogy Császár Zsoltot előre kitervelten tőrbe csalták, hogy megszerezzék az értékeit és az autóját. Az ügyben eljáró amerikai bíróság egymillió dollárban (mintegy 355 millió forintban) jelölte ki az óvadék összegét az első számú gyanúsított, Yaailjah E. Jackson esetében. Ő egyébként korábban beismerte Császár Zsolt megölését, de később megváltoztatta a vallomását, és most már ártatlannak vallja magát, miközben társaira próbálja kenni a történteket. A tragikus ügy akár évekig is elhúzódhat.

A pszichológus hozzátette, fia rendkívüli segítő ember volt a maga teológiai szolgálatában.

„Ez hihetetlen csapás. Elvenni azt, aki a húsom, vérem, sejtemből van, magzatom, testemből test. Ez semmihez sem fogható fájdalom. Erről még beszélni is... belerezdül minden testrészem” – mondta Bagdy Emőke. A pszichológus a fia elvesztése okozta gyászt lelki természetű szenvedésnek nevezte, ami olyan módon leteperi, megszállja és hatalmába keríti az embert, hogy nem tud mögüle kikapaszkodni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!