Döntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettőse. A második helyen kiemelt magyar-francia páros a hetedikként kiemelt Csan Hao-Csing, Csan Latisa tajvani duót verte 86 percnyi játék alatt 7:5, 6:2-re.


And they're back!@KikiMladenovic/@TimeaBabos are back in the finals of the #AusOpen, after def. Chan/Chan 7-5 6-2.

The No.2 seeds will play Hsieh/Strycova in the final.#AO2020 pic.twitter.com/IPgi2aC6ku

- #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2020

Az első szett elég szoros volt, 5:5-ig mindkét fél hozta az adogatásait, igaz, Babosék simábban húzták be a szervagémjeiket. Ekkor aztán brékelték az ellenfelet, majd megnyerték a játszmát is.

A második szett első játékában már volt három brékabdája a Babos, Mladenovic kettősnek, és ugyan ekkor még nem nyertek fogadóként pontot, később kétszer is brékelni tudtak. Másodjára 3:1-nél, amivel végleg megtörték a tajvani duót.

Babos és Mladenovic már zsinórban harmadik éve döntőzhet az Australian Open női párosversenyének döntőjében, 2018-ban meg is nyerték a tornát.

Mondhatni bejött eddig a papírforma a női párosok mezőnyében, ugyanis Babos Tímeáék ellenfele az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej és Barbora Strycová kettős lesz majd. Ahogy azt a magyar játékos honlapja felidézi, korábban kétszer találkoztak a felek:

  • tavaly a wimbledoni elődöntőben a tajvani-cseh páros 7:6 (5), 6:4-re nyert,
  • a novemberi, sencseni WTA-világbajnokság fináléjában viszont a magyar-cseh kettős 6:1, 6:3-ra győzött.

Australian Open, női páros, elődöntő

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Csan Hao-Csing, Csan Latisa (tajvani, 7.) 7:5, 6:2

Kiemelt kép: Quinn Rooney/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!