Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic megnyerték a női párost az Australian Openen, miután 6:2, 6:1-re verték az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh párost.


2010 óta először fordult elő az Australian Openen, hogy a női párosoknál az első két kiemelt találkozzon a döntőben.

Babosék egyből egy brékkel kezdtek, de a negyedik játékban az első kiemelt is elvette a szervájukat.

A magyar, francia duó azonban egy újabb brékkel visszavette a vezetést, aztán ha nehezen is, de hozta a saját adogatását, majd 5-2-nél a második játszmalabdát megcsinálva megnyerte a szettet.

A második szett első játékában egyből bréklabdájuk volt Baboséknak, de ekkor még nem sikerült megtörni az ellenfelet. 1-1-nél azonban egy hosszú játékban a negyedik bréklehetőséget kihasználta a 2018-as bajnok.

A fontos pontoknál összeszedetten játszott Babos és Mladenovic, 3-1-nél ismét brékeltek, és ezzel már nagyon kényelmes helyzetbe kerültek. A második játszmában összesen háromszor vették el az első kiemelt adogatójátékát, a harmadik brék győzelmet ért, a meccslabdát Mladenovic ütötte be egy remek fonákkal.

???? CHAMPIONS ????@TimeaBabos/@KikiMladenovic capture their second #AusOpen women's doubles title in three years dominating Hsieh/Strycova 6-2 6-1.#AO2020 pic.twitter.com/gscavoI96o

- #AusOpen (@AustralianOpen) January 31, 2020

Babos és francia partnere így harmadszor tudott nyerni Grand Slam-tornán: a mostanit megelőzően 2018-ban szintén Melbourne-ben, tavaly pedig a Roland Garroson szerezték meg a trófeát, ráadásul kétszer a WTA-vébét is megnyerték közösen (Babos egyszer a cseh Andrea Hlavackovával is világbajnok lett). A mostani siker értékét növeli, hogy a menetelés során egyetlen szettet sem veszített Babos és Mladenovic.

Lift it high ????#AO2020 | #AusOpen | @TimeaBabos | @KikiMladenovic pic.twitter.com/UumCc9HB22

- #AusOpen (@AustralianOpen) January 31, 2020

Eredmény, női páros, döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) - Hszie Szu-vej, Barbora Strycova (tajvani, cseh, 1.) 6:2, 6:1

Kiemelt kép: MTI/AP/Andy Brownbill


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!