Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal oldalán megnyerte a női párost az Australian Openen. A fináléban 6:2, 6:1-re verték az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duót, gyakorlatilag esélyt sem adtak nekik a végső győztesek.

Babosék lesöpörték az ellenfelet az Australian Open döntőjében

Harmadszor nyert Grand Slam-tornát a magyar teniszező francia párospartnerével.

A trófea átvételekor a győztes kettős élőben mondhatott köszönetet mindenkinek nézőktől, szponzorokon át edzőkig, ám Mladenovic azonban némileg váratlanul partnerét is dicsérte.

Szeretnék köszönetet mondani a legfontosabb embernek, aki most a pályán áll. Itt van mellettem: Tímea, a páros társam, de ő sokkal több ennél. Rengeteg mindenen mentünk keresztül a pályán és azon kívül is, nélküle valószínűleg nem lennék itt. Ő tudja, miről beszélek. Köszönöm, hogy a lehető legjobb partner vagy a számomra, szerencsés vagyok, hogy vagy nekem

- mondta a francia játékos.

Besties ????#AO2020 | #AusOpen | @TimeaBabos | @KikiMladenovic pic.twitter.com/FDqQn8FC8M

- #AusOpen (@AustralianOpen) January 31, 2020

Találgatások szerint arra utalt többek közt Mladenovic, hogy amikor két év után szakított az osztrák Dominic Thiemmel decemberben, Babos nem csak érzelmi támogatást nyújtott partnerének, hanem visszautasította, hogy a sajtónak beszéljen a történtekről. A jelek szerint sikerült lelket öntenie a páros partnerébe, aki kiváló játékkal hálálta ezt meg.

Kiemelt kép: Fred Lee/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!