Egy XV. kerületi fideszes képviselő hivatalos előterjesztést nyújtott be a közgyűlésben arról, hogy a kerület művelődési központját, a Csokonai Kulturális Központot nevezzék át Conchita Wurstra - írja a 444. Mihály Zoltánné fideszes politikus azért akarja az ismert osztrák meleg énekesről elnevezni a kulturális központot, mert egy, a művelődési házban előadott színdarabban olyan jelmezt viselt egy férfi színész, aminek az egyik része női ruhadarabok elemeit is tartalmazta. A főzésről szóló előadásban viszont a 444 szerint fel sem merült melegtematika, a vőlegény és menyasszonyruhás férfi figura pedig egyszerűen egy só-borstartót alakít, ami a darabból ki is derül.


Az előadást megtekintő Szalay Kornél Géza fideszes önkormányzati képviselő viszont vagy nem értette a darabot, vagy nem akarta érteni, és rögtön homoszexuális propagandát kiáltott. Az előadás másnapján meg is osztotta gondolatait a Facebookon és arra jutott, hogy neki a 62 évvel ezelőtti plakát által hirdetett program jobban tetszett:


Innen jutott el a helyi Fidesz a névváltoztatásos javaslatig, melyben Mihály Zoltánné arról ír, hogy

az arcunkba tolják a legújabb őrületet, az LMBTQ elfogadását. Abban az intézményben, ahol volt egy tízéves Anno. Ahol Örkényt játszottak és sok remek film született a RÖFI-n. Nesze neked kultúra, megjöttünk és mások vagyunk, ha akarod, ha nem!

A 444 cikkéből kiderül, hogy Mihály Zoltánné le is buzizta az összes helyi ellenzéki képviselőt:

Javaslom, hogy ha már szétverik a múltat, ne használják hozzá nemes költőnk nevét, ne alázzák meg Csokonai Vitéz Mihály nagyságát (…) már csak azért se, mert ebben az új szellemiségben kétlem, hogy lesz-e művészet, művelődés valaha is. (…) keressenek az irányultságukhoz illeszkedő névadót, például az önökhöz közel álló Conchita Wurstot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!