Azt hitte beintett neki, ezért hajthatott társával szándékosan kukások közé egy férfi a Szabolcs megyei Mándokon. Tegnap kora reggel állt le vitázni egyikükkel, előbb elhajtott, de társával visszajött, és nagy sebeséggel elsodorta a munkásokat. Könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet. A gyanúsítottak ellen emberölés kísérlete miatt nyomoznak.

Bilincsben a baleset okozója, egy 38 éves férfi az RTL Klub híradójában. A kapitányságról már nem mehetett haza, őrizetbe vették. Azzal gyanúsítják őt és szabadlábon védekező társát, hogy tegnap szánt szándékkal kukásokat gázoltak egy szabolcsi kisvárosban.

Fedor Rita, szóvivő, BMRFK:

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK Bűnügyi Osztálya a két mándoki férfi ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt folytat büntetőeljárást."

Fel-alá cirkáltak a rendőrautók, amikor a stáb Mándokon forgatott. Itt, a városközpontot átszelő főúton dolgoztak kora reggel a szemétszállítók, amikor egy férfi leállt veszekedni egyikükkel. Az itteniek azt beszélik, azt hitte, beintett neki az egyik kukás, de állítólag csak azt jelezte neki, hogyan kerülje ki őt. A gyanú szerint a támadó többször meg is ütötte a munkást, aztán elhajtott.

hirdetés

Már egy háznál jártak a kukásautóval, amikor a férfi ismét megjelent kocsijával, az Opelben már a társa is benne ült, és nagy sebességgel a munkások közé hajtottak. Betört a kocsi szélvédője. Az RTL híradója szerint sofőr nagybátyját is elsodorták, aki a korábbi dulakodás láttán ment oda segíteni a megvert munkásnak. Két kukás talpra tudott állni, félelmükben ebbe a közeli vegyesboltba rohantak.

Az üzletvezető szerint a gyanúsított és társa ide is követte őket:

"Nem engedtük, hogy személyes kontaktus legyen köztük. Szóltunk a srácoknak, hogy jöjjenek be hátra a raktárba és így nem alakult ki semmilyen konfliktus közöttük" - mondta.

A rendőrök a sofőrt az orvosi rendelőben fogták el, oda vitte be rokonát, de úgy tudjuk, ő maga is megsérült.

Ménes Dávid, regionális szóvivő, OMSZ:

"Bajtársaim a helyszínen négy sérültet találtak. Alaposan megvizsgálták őket. Többségükben horzsolásokat és zúzódásokat szenvedtek, ezért sebellátás után a kisvárdai kórházba szállították őket" - közölte.

Ha a bíróság elítéli őket, akár több évre is börtönbe kerülhetnek.


hirdetés