A 63 éves Willie McColl a Kanári-szigeteken kerékpározott, ám nem volt szerencséje, mert kétszer is defektet kapott. Bár vitt magával tartalék belsőt, csak egyet, így a másodjára már tehetetlenül állt az út szélén és abban bízott, hogy az arra bringázók majd kisegítik.

Kapcsolódó

Arra szocializáltak minket, hogy az az igazi sportoló, aki nyer

Dr. Menczel Zsuzsanna sportpszichológussal arról beszélgettünk, hogyan került a mentális egészség a figyelmünk központjába, és hogy mit tehetnek a sportolók annak érdekében, hogy a fejük is top formába kerüljön.

Ebben már szerencséje volt, megállt ugyanis segíteni neki "egy csapat fiatal", ahogy ő hívta őket a road.cc cikke szerint. Aztán feltűnt neki, hogy csapattrikóban vannak a kisegítői, így megkérdezte az egyiküktől, hogy esetleg versenyző-e. Michael Goglnek tette fel a kérdést, aki a hatodik lett tavaly a Strade Bianche-n.

Igen, az vagyok - és nézze, az ott Peter Sagan!

- mutatott rá az épp a defektes abroncson ügyködő háromszoros országút világbajnokra Gogl.

Nice story, as mentioned in this week's @cycling_podcast about a friend of my dad. Willie McColl was riding in Gran Canaria yesterday when he punctured having run out of spare tubes. Some riders stopped to help him fix it.

Take a bow, Peter Sagan. ????https://t.co/whoWuthOa4 pic.twitter.com/BvknKaLYAk

- Richard Moore (@richardmoore73) January 26, 2022

"Fel sem ismertem Sagant. Sokkal fiatalabbnak tűnt, mint ahogy gondoltam. Ott voltam én, a 63 éves skót, akinek egy csapat segít, benne profikkal, és talán az egész sportág legismertebb arcával" - mesélte McColl.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!