A rendőrség azonosította azt a férfit, aki robotprogram segítségével töltötte ki a legutóbbi nemzeti konzultációt - közölték csütörtökön. Az elsődleges információk szerint a nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. tömeges kitöltést észlelt az online kérdőíven és megállapították, hogy néhány azonos IP-címről többezres nagyságrendben érkeztek online kérdőívek.


A tömeges kitöltésekről - ismeretlen személy - közösségi felületen több olyan videót is közzétett, amelyeken az volt látható, hogy egy automatikus kitöltést lehetővé tévő program segítségével fiktív adatokkal válaszolják meg az online konzultációs kérdőívet.

A kibernyomozók az eljárás során azonosították a videók feltöltőjének személyét, akinek tartózkodási helyén 2020. december 16-án kutatást és lefoglalást tartottak. A férfi informatikai eszközeit a KR NNI munkatársai lefoglalták, ezen eszközök vizsgálata és elemzése jelenleg is folyamatban van. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztálya feljelentések alapján folytat nyomozást információs rendszer vagy adat megsértése bűntettének gyanúja miatt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!