Hatalmas balesettel kezdődött a Forma-1 idei 15. futama, a Bahreini Nagydíj. A rajtnál még gond nélkül eljött a mezőny, de az első kör 3-as kanyarjából kifelé jövet Romain Grosjean, a Haas-Ferrari francia pilótájának autója hirtelen kitört jobbra, majd az orosz Daniil Kvjat első kerekén megpattanva teljes gázzal a szalagkorlátnak ütközött.

Grosjean autója az ütközéstől kettétört a pilótafülke mögött, majd azonnal lángra lobbant.

A csodával határos módon a francia pilóta csak kisebb sérüléseket szenvedett, a csapat közlése szerint a kezén és bokáján szerzett kisebb égési nyomokat.

A baleset képein jól látszik a kettétört autó pályán belül maradt hátsó, és lángoló első része. De az is, hogy a mentést végzők pillanatok alatt a helyszínen voltak, és bámulatos gyorsasággal ki is mentették a pilótát az autójából.

Videó a balesetről:

hirdetés

F1 Romain Grosjean crash into flames Bahrain gp 2020

null

A futamot azonnal megszakították, a pálya alkalmazottjaira komoly feladat vár, hiszen a sérült korlátot teljesen helyre kell állítani, hogy a versenyt újraindíthassák.

Romain Grosjean egyébként 2009 óta (egy megszakítással) a Forma-1 mezőnyének tagja, legjobb évében, 2013-ban több dobogós helyet szerzett a Lotusszal. Az utóbbi években hanyatló formát mutatott, jövőre nincsen szerződése, így egészen biztosan elhagyja a Forma-1-et.


hirdetés