Rémálommá vált a kedélyesnek induló hajóút, amikor a tengerjárót vihar érte. Az utasok két napig mentőmellényben aludtak, amíg a vihar el nem csitult. A veterán katona szemtanú „élete legborzalmasabb élményének” nevezte az átélteket.


A Daily Mail írta meg, hogy nem mindennapi élményben volt részük a Saga tengerjáró utasainak a minap.

A tengerjáró egyik utasa elárulta, hogy az utasok az életükért sikoltoztak, amikor a viharba keveredett hajó áthaladt a Vizcayai-öbölön, miközben 10 méteres hullámok verték az ablakokat.

A Spirit of Discovery október 24-én indult Nagy-Britanniából egy kéthetes körutazásra, de szombaton úgy döntöttek, hogy kihagyják az utolsó napokat, és visszafordulnak az Egyesült Királyságba, hogy elkerüljék a közelgő vihart. Azonban mikor a Vizcayai-öbölben hajóztak, az erős szél és a háborgó tenger utolérte őket, és 12:30 körül a körülmények rosszabbodása miatt a hajó automatikus biztonsági rendszere aktiválódott.

A 60 éves Richard Reynolds, aki feleségével és idős szüleivel együtt volt a hajón, az átkelést az egyik legborzasztóbb élményének nevezte.

84 éves édesanyja megsérült, amikor a hajó imbolyogni kezdett és ő elesett, miközben ő és mások a kabinjukba voltak zárva, ahol az utasok utolsó üzeneteket írtak családtagjaiknak a telefonjukra, és két napig megállás nélkül mentőmellényt viseltek arra az esetre, ha a hajó felborulna.

Így fogalmazott: „Az egész élmény borzalmas volt. Hullámok szálltak fel az ötödik emelet ablakaihoz, az emberek sikoltoztak, bútorok, tányérok és üvegek repültek minden irányba. Volt katona és tűzoltó vagyok, és sok traumatikus tapasztalattal küzdöttem meg karrierem során, de ezek közül a legrosszabbal. Az emberek az életükért sikoltoztak, a mindenhonnan a felboruló berendezés robaja hallatszott, és azt hittük, meg fogunk halni. Két napig be voltunk zárva a kabinjainkba, teljesen felöltözve feküdtünk az ágyban, mentőmellényben.

Az nem mindennapi megpróbáltatások során a fő étkezőt rögtönzött elsősegélynyújtó helyiséggé kellett alakítani, mert teljesen elárasztották a sérültek.

Reynolds szemtanúja volt annak, hogy valakit a személyzetnek kellett újraélesztenie.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!