A Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ) elnökségi ülésen dönt Turi György sorsáról.

A szakmai alelnököt számos komoly vád érte az elmúlt napokban. Elsőként Cseh László beszélt arról a 24.hu-nak, hogy a fizikai bántalmazás és a lelki terror is része volt Turi edzésmódszereinek.

Kapcsolódó

Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés

Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

Ezt követően Kozma Dominik és Kiss Nomémi, Egerszegi Krisztina edzőtársa is a Blikknek mesélt arról, hogy az edző alkalmanként berángott egy fiút a vécébe, hogy megverje rossz teljesítmény esetén. Utoljára Dara Eszter, Európa-bajnok úszó beszélt az Indexnek Turiról, aki a nyakát puszilgatta. Az elhangzott vádak miatt a MÚSZ úgy döntött, hogy ülést tart a szakember jövőjével kapcsolatban.

Csütörtökön elnökségi ülést tartunk, amelynek egyik kiemelt témája lesz az ügy.   Az ülésen megszólítom majd a sportolói bizottság elnökét is, és azt várom, hogy az elnökségi tagok kifejtik az álláspontjukat. Az ülés zárt lesz, de természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt a döntésünkről

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Wladár Sándor  elnök, aki azt is leszögezte, csak a határozat meghozatala után kommentálja a szövetség a történteket.

Turi György klubja, a Kőbánya SC szintén elnökségi ülésen fogja eldönteni, mi lesz a szakember sorsa.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!