Az Egyesült Államok egyetlen diplomáciai képviselőt sem küld a 2022. évi téli pekingi olimpiai és paralimpiai játékokra a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban folyó "népirtás és emberiesség elleni bűncselekmények" miatt - jelentette be hétfőn a washingtoni Fehér Ház.

Ha jelen lenne, "az amerikai diplomáciai képviselet úgy kezelné ezeket a játékokat, mintha a Kína által a Hszincsiang-Ujgur tartományban elkövetett nyilvánvaló emberi jogsértések és kegyetlenkedések ellenére mi sem történne. Márpedig ezt egyszerűen nem tehetjük" - hangsúlyozta Jen Psaki szóvivő.

A bojkott miatt az Egyesült Államok kormányzatának egyetlen képviselője sem vesz részt az olimpiai és paralimpiai játékokon, de az amerikai sportolók indulnak a versenyeken.

"Az Egyesült Államok csapata a teljes támogatásunkat bírja. Száz százalékban mögöttük állunk, miközben itthonról szurkolunk nekik" - tette hozzá Jen Psaki.

Több emberi jogi szervezet azzal vádolja Pekinget, hogy legalább egymillió muszlimot internáltak Hszincsiang-Ujgur tartományban "átnevelőtáborokba".

Kína már előre figyelmeztette Washingtont, hogy amennyiben korlátozó döntéseket hoz az olimpiával kapcsolatban, Peking ellenintézkedésekkel fog reagálni.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!