Megszólalt I. S. volt ügyvédje. Szerinte azt sem indokolta semmi, hogy a tanárnőt kéz- és lábbilincsben vezessék a tárgyalásra.


Az ügyészség tiltotta meg, hogy az olasz antifasiszta aktivista kapcsolatot tartson a családjával, mert szerintük ez a nyomozás érdeke – nyilatkozta I. S. korábbi ügyvédje, Sánta Szabolcs Miklós az RTL Reggeli című műsorában. Az ügyvéd szerint egyáltalán semmi nem indokolta azt a szigort, hogy kéz- és lábbilincsben állítsák bíróság elé:

Korábban diplomáciai botrány lett abból, hogy milyen nyomorúságos körülmények között tartják fogva az aktivistát: a nő volt cellatársa többek között patkányokról és ágyi poloskákról beszélt, amikor egy olasz lapnak adott interjút. Sánta erről azt mondta, a poloskákról ő is hallott.

Az ügyvéd szerint hónapokba telt, mire sikerült elérni azt, hogy I. S. megkapja azt a diétát, amire az érzékeny gyomra miatt szüksége van. Sánta szerint többször megpróbálták elérni azt is, hogy letartóztatásban hazavigyék az aktivistát. Ezt azonban minden alkalommal elutasította a bíróság.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!