Egyre több az olyan eset, amikor az esetkocsik csak jelentős késéssel tudnak érkezni.


A sok sikeres mentés mellett egyre több hír érkezik olyan esetekről is, amikor a mentők nem vagy csak jelentős késéssel tudnak kimenni akár sürgős, súlyos esetekhez is. Az RTL információi szerint néhány napja egy utcán elesett, vérző fejű idős férfihoz is csak majd 30 perc múlva érkezett mentő. „Körülbelül 20 perc telt el az első hívás után, amikor újra megpróbáltuk felhívni a mentőket. Meglepő módon a budapesti hívásunkat Békéscsabán vették fel. Nem nagyon tudtunk ezzel a helyzettel mit kezdeni. Ők is kicsit tájékozatlanok voltak és akkor megijed az ember” – mesélte egy szemtanú.

Nem volt ilyen szerencsés az a budapesti férfi, aki háziorvosa tanácsára hívott néhány napja mentőt. Koronavírus-fertőzéssel feküdt otthon és egyre nehezebben kapott levegőt.

– mesélte az esetet a beteg, aki a hívásokról képernyőképet is készített.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke szerint egyre több hasonló esetet jelentenek a kollégáik, főleg Budapestről. A Híradónak Lengyel Tibor úgy nyilatkozott:

A covidos férfi ügyével kapcsolatban az OMSZ nem tudott tájékoztatást adni, mivel az érintett azt kérte, ne legyen azonosítható. A másik esettel kapcsolatban azt közölték: „A sürgősség szakmai meghatározása egyes esetekben eltérhet a helyszínen tartózkodók, az esetet bejelentő laikusok szubjektív véleményétől.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!