Bejutott a budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság elődöntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott. Märcz Tamás csapata szerdán Oroszországot verte 14-10-re és majd Montenegróval játszik a négy között.

Zalánki góljával indult a mérkőzés, ugyanakkor a magyar válogatott nem tudott komolyabban ellépni az orosz csapat ellen, egy negyed után 3-2-re, félidőben pedig 6-5-re vezettünk. Úgy tűnt, hogy a harmadik játékrész hozhatja meg az áttörést, Varga Dénes gólja után ugyanis már 10-6-ra vezettünk, de az utolsó felvonásnak már ismét úgy vághattunk neki, hogy csak kettő volt közte.

Hárai fórból, majd Manhercz egyenlő létszámnál volt eredményes a negyed elején, majd egy orosz kapufa után Varga is betalált, amivel lényegében el is dőlt a mérkőzés. Innentől kezdve tényleg nem volt visszaút az egyébként végig nagyot küzdő orosz csapatnak, 14-10-re nyertünk.

Meglepetésre kizúgtak a címvédő szerbek a póló-Eb-ről

Két elődöntős már megvan.

A magyar válogatott az elődöntőben az olaszokat búcsúztató Montenegróval találkozik majd. A másik ágon egyelőre a spanyolok vannak a négy között - a horvát-görög továbbjutójával találkoznak.

Eredmény - vízilabda-Eb, negyeddöntő

Magyarország - Oroszország 14-10

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!