A 63 éves plébános rendszeresen beszélt más pedofilokkal az interneten gyerekek bántalmazásáról. Drogfüggő volt, otthonában több állat tetemét is megtalálták, valamint 22 ezer, szexuális tartalmú képet is őrzött egy külső merevlemezen.


Bűnösnek találtak a gyerekeket feláldozni készülő, pedofil, drogfüggő papot Angliában - írja a Daily Mail.

Az angliai Worthingben élő, 63 éves plébános, David Renshaw egy külső merevlemezen több mint 22 ezer szexuális tartalmú felvételt őrzött. Az otthonában átkutatásakor a hatóságok állatok rothadásnak indult tetemét, használt injekciós tűket, súlyosan alultáplált kutyákat, macskákat, csirkéket találtak.

A rendőrség még 2020-ban derítette ki, hogy illegális internetes tevékenységet végez a számítógépén.

A plébános azzal próbálta menteni magát, hogy neki nem lett volna ideje ezeket letölteni, mert a "szentbeszédek nem íródnak meg maguktól". Később viszont a rendőrség online beszélgetések biztonsági másolatait is megtalálta, amikben szexuális ragadozókkal társalgott. Az egyikben például

Az első házkutatás 2020 augusztusában történt, utána az egyház felfüggesztette a papot.

A plébános először a fiaira fogta a bűntényeket, azzal védekezett, hogy ők használták a számítógépét, de erről is kiderült, hogy hamis állítás volt.

Állítása amikor szomorú vagy magányos volt, metamfetamint vett be, ilyenkor zajlottak ezek a beszélgetések is.

Szerdán a bíróság bűnösnek találta többek között gyerekeket és bestialitást ábrázoló pornográf képek birtoklása miatt, a büntetéséről várhatóan jövő hónapban döntenek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!