Reagált az ellenzék Orbán Viktor évértékelőjére. Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint a lényeges kérdésekre most sem válaszolt a miniszterelnök, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, Gyöngyösi Márton pedig azt írta: „a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint az Orbán-kormány összes vezetőjében együttvéve”.


„2016-ban a pedofil erőszaktevő mindössze 8 év börtönnel megúszta számtalan gyermek megrontását, egyiküknek az öngyilkosságba hajszolását. Egy másik pedofil nevelőtanárt pedig felfüggesztett börtönre ítéltek a rábízott gyerekek abuzálása után. Hogy fordulhatott ez elő? Mikor indul független vizsgálat ebben az ügyben? K. Endre hogyan kaphatott kegyelmet, kik tudtak a kegyelmi kérvényről, kik lobbiztak mellette, a kormány mely tagjai érintettek még az igazságügyi miniszteren túl? Mit tudott a miniszterelnök az ügyről? És végül: mit tesz a kormány a gyermekvédelmi intézmények megerősítéséért?” – tette fel kérdéseit Donáth a Facebook-oldalán és hangsúlyozta: a lényeges kérdésekre most sem válaszolt a miniszterelnök.

Az LMP ugyancsak azt emelte ki, hogy még mindig nem tudni, miért kapott kegyelmet K. Endre.

A DK szerint sem derült ki, miért kapott elnöki kegyelmet egy pedofil-segítő bűnöző. „Ezzel a Fidesz morális válsága folytatódni fog,

Akkor Orbán is érteni fogja: Magyarország a közös hazánk, nem pedig a fideszes pedofilok vadászterülete!” – írta Molnár Csaba, a párt EP-képviselője közleményében.

– írta közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Szerinte Orbán Viktor szombaton emberként is megbukott. „Két asszony szoknyája mögé bújt, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy a pedofil bűncselekményben részes K. Endre kegyelmi ügyében nem csupán Varga Judit, nemcsak Novák Katalin és nem is csak Balog Zoltán játszottak kulcsszerepet, hanem Orbán Viktor közvetlen környezete is” – írta a politikus.

azaz a Fidesz politikusai által módszeresen támogatott, a gyermekeket védtelenné és kiszolgáltatottá tévő bűnökért, és el kellett volna mondania azt is: Novák Katalin, Varga Judit, Balog Zoltán mellett őt is súlyos politikai felelősség terheli a családi holdudvarig terjedő botrányban” – írta közleményében a Párbeszéd-ZÖLDEK. „A kormányfő szeszélyes évszakokat idéző villámtréfákba csomagolt teljes felelősségelhárítást hajtott végre. Így az Orbán-rendszer politikailag, erkölcsileg, morálisan megbukott” – fűzték hozzá.

via Telex


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!