Hét díjával az idei Oscar-gála nagy győztese lett Christopher Nolan háromórás életrajzi filmje, a Szegény párák pedig négy díjával szintén nagyot ment. Azért meglepetések is születtek.


Sok szempontból hozta a papírformát az idei, 96. Oscar-díjátadó gála, de azért itt-ott meg is tudtak lepni minket. Na nem magával a show-val, ami idén sem sikerült túl érdekesre, néhány fénypontot leszámítva.

A legtöbb díjat, azaz hetet, ahogy azt várni lehetett, az Oppenheimer kapta, köztük a legjobb film mellett magáénak tudhatta a legjobb rendező (Christopher Nolan), a legjobb fényképezés (Hoyte Van Hoytema), a legjobb zene (a 39 éves Ludwig Göransson a második szobrát érdemelte ki a Fekete Párduc után) és a legjobb vágás (Jennifer Lame) elismeréseit is. Illetve két férfi színészt is díjaztak: Cillian Murphy a főszereplők, Robert Downey Jr. pedig a mellékszereplők közt örülhettek az első Oscarjuknak.

A színészek közt amúgy nem voltak meglepetések, hiszen Murphy és Downey Jr. mellett a női mellékszereplőknél mindenki a Téli szünetben nagyot alakító Da’Vine Joy Randolph díjazását várta, az idei legerősebb színészi kategóriában, a női főszereplőknél pedig csak az volt a kérdés, hogy Lily Gladstone (Megfojtott virágok) vagy Emma Stone (Szegény párák) kerül-e ki győztesként.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!