A magyar válogatott bejutott a női vízilabda világliga szuperdöntőjének fináléjába, miután pénteken 14-10-re verte Kanadát.

A két csapat a csoportkör szerdai zárófordulójában már találkozott egymással, akkor 13-12-re nyertek a kanadaiak, akik ezúttal is jobban kezdtek. Kanada két és fél perc után 2-0-ra vezetett, de ezután a magyarok négy gólt lőttek anélkül, hogy újabbat kaptak volna. Nem tudott ellenfelünk felzárkózni, a harmadik játékrész közepén pedig már öt góllal mentek a mieink.

Bíró Attila csapata így kényelmesen nyert, a döntőben pedig az olimpiai- és világbajnok amerikai csapattal találkozik. Szép erőpróba lesz ez az olimpiára készülő magyar csapatnak.

Női világliga, szuperdöntő (Athén), elődöntő

Magyarország-Kanada 14-10 (4-3, 3-2, 6-4, 1-1)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 4, Illés, Gurisatti, Rybanska, Szilágyi 2-2, Leimeter, Gyöngyössy 1-1

A másik mérkőzésen:
Egyesült Államok-Oroszország 17-8 (5-3, 4-0, 4-1, 4-4)

A szombati program:
a 7. helyért:
Kazahsztán-Japán 14.00
az 5. helyért:
Spanyolország-Görögország 15.45
a 3. helyért:
Oroszország-Kanada 17.30
döntő:
Egyesült Államok-Magyarország 19.15

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!