Az olimpiák híresek arról, hogy a versenyeiken túlesett sportolók szabados szexelésekkel vezetik le a stresszt, nem véletlen, hogy az olimpiai falukban tízezrével osztják az óvszereket a versenyzőknek és kísérőiknek. Ezért nagyon nem mindegy, hogy mennyire strapabíróak a faluban lévő ágyak, és a tokiói olimpiára tervezett fekvőhelyek bizony kérdéseket vetettek fel.


A szervezők ugyanis az újrahasznosítás jegyében kartonpapírból készült ágyakat helyeznek el az olimpiai falu hálószobáiban, amiket előző hét csütörtökön mutattak be a nagyközönségnek. A szervezők közlése szerint az ágyak könnyedén elbírják a kétszáz kilogrammos embereket is, és erősebbek, mint a fából készült ágyak.

A bemutató után azonban Andrew Bogut ausztrál kosárlabdázó valószínűleg sok olimpikon aggodalmát osztotta meg Twitter-oldalán.

A sportoló "szép gesztusnak" nevezte, hogy újrahasznosítható anyagokból készítettek nekik ágyakat, de hozzátette, ez egészen addig lesz jó ötlet, amíg "az atléták nem kezdik el használni a faluban osztogatott óvszerek ezreit".

https://twitter.com/andrewbogut/status/1215224772239314944?

A félelmekre válaszul az ágyakat gyártó Airweave az AFP francia hírügynökségnek kijelentette, hogy az ágyakkal nem lesz semmi gond, mert kísérletekkel letesztelték, hogy mennyire bírják a strapát. A cég szóvivője közölte:

Amennyiben csak két ember lesz az ágyon, elég erősek lesznek ahhoz, hogy elviseljék a nyomást.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpián 110 ezer ingyenes óvszert osztogattak a szét a sportolók között, és a beszámolók szerint a Tinder társkereső alkalmazás használata 350 százalékkal nőtt meg az olimpia alatt. A 2012-es londoni olimpia szervező 150 ezer óvszerrel készültek, míg négy évvel később Rióban már 450 ezer óvszert osztogattak szét.

A tokiói olimpiai szervezői még nem tudják, mennyi óvszer áll majd a versenyzők rendelkezésére, de közlésük szerint inkább a londoni mennyiségben gondolkodnak.

A kiemelt képen éppen bemutatják a sajtónak az olimpiai faluban használt ágyakat és egyéb berendezési tárgyakat. Fotó: AFP / The Yomiuri Shimbun


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!