Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az ölelés az egyik legcsodásabb emberi gesztus, amely feltölt pozitív energiával, megnyugvást, biztonságot eredményez. A legjobb terápiás módszer, és ráadásul ingyen van. Az is jól jár vele, aki kapja, és az is, aki adja.

Lássuk, hogy milyen hatással van az ölelés az emberek közérzetére!

1. Az ölelés jót tesz az idegrendszernek

Már elég egy kis ölelés, és az idegrendszer jobban fog működni, egyensúlyba kerül, és ezáltal a zaklatott, nyugtalan személy is lehiggad, jobban fogja érezni magát.

2. Enyhíti a stresszt

Egy ölelés hatására azonnal enyhülni kezd a stressz szintje, és ha emellé valaki azt mondja: "nem lesz semmi baj, itt vagyok melletted és vigyázok rád", akkor a stresszűző hatás még hatékonyabb lesz.

3. Az ölelés boldogságot okoz

Ölelés hatására megnő az agyban létrejövő szerotonin boldogsághormon termelődése, ami javítja a közérzetet, elégedettséget, örömforrást biztosít. Szóval, ez is egy jó érv az ölelkezésre.

4. Az ölelés ellazítja a testet

Ha valaki remeg, feszült, elég egy ölelés, és máris ellazul a teste, kimegy a feszültség az izomzatból, így az illető könnyebben megnyugszik.

5. Az ölelés jót tesz az immunrendszer működésének

A szakértők megfigyelései alapján a gyakran ölelkező emberek immunrendszere erősebb, hiszen olyan folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek serkenti a védekező mechanizmus hatékonyságát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!