Polt Péter november 15-én, azonnali hatállyal felmentette a beosztásából dr. Nánási Lászlót, Bács-Kiskun megye főügyészét, valamint Dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina főügyészhelyettest - tudta meg a Hírösvény.

A Legfőbb Ügyészség soha nem indokol meg személyi döntést, azonban a lap információi szerint az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügye sodorta el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetőit.

A legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosáról csütörtökön írtuk meg, hogy nyolc hónapnyi letartóztatás után szabadlábra helyezték. A 67 éves olasz állampolgárságú üzletember ugyanis az okozott kár jelentős részét megtérítette. Pinit még március elején vették őrizetbe, akkor annyit lehetett tudni, hogy a gyanú különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás. Húsipari berkekben egyszerűen áfacsalást emlegettek.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azonban nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, a bíróságnak így nem volt mérlegelni valója, a nyomozás során ugyanis az ügyészség indítványán nem terjeszkedhet túl. Ugyanakkor a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölésére. Pini tehát nem hagyhatja el Magyarországot, és jelentkeznie kell időről időre a hatóságnál. A nyomozás eddig Magyarországon bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyt. A felállás nem változott a letartóztatás megszüntetése után sem.

Fizetett, kiengedték a börtönből az olasz-magyar húsmágnást

Tovább keresik a bizonyítékokat a költségvetési csalásra, de Piero Pini, a magyar húsipar főszereplője már otthon van.

A főügyészi posztra dr. Gyugyi Csillát, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezető ügyészét nevezték ki, a helyettesi posztotpedig dr. Német Zsoltra, a Kecskeméti Járási Ügyészség eddigi vezetőjére bízták. A lap szerint a két új vezető ügyészt hétfőn mutatják be az állománynak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!