Meglepő a fordulat, mivel eddig a kormánypárt eddig minden ilyen jellegű javaslatot elutasított. Egyelőre nem tudni, mi okozta a változást.


"A Fidesz EP-képviselői az LMBTIQ-jogok elismerése mellett szavaztak az Európai Parlamentben!" - szúrta ki a 24.hu Ujhelyi István szombati Facebook-posztját.

Az EP-képviselő azt írta, hogy csütörtökön szavazott az Európai Parlament plenáris ülése arról a jelentésről, amelyet az Európai Néppárt romániai EP-képviselője, az RMDSZ-es Vincze Lóránt készített a Petíciós Bizottság 2021. évi tanácskozásaival kapcsolatban. Újhelyi ezt azért emelte ki, mert számtalan fontos ügy mellett a jelentésben hosszasan szó van az LMBTIQ-kérdésről, illetve az érintettek jogainak szükséges elismeréséről. Benne van például egy olyan állítás, hogy

A szavazás eredménye 408 igen, 44 nem és 31 tartózkodás volt, ami azért érdekes, mert a fideszes képviselők is igennel szavaztak, "holott eddig az volt a gyakorlatuk, hogy jelentős parlamenti állásfoglalásokat is képesek voltak elutasítani, ha abban szerepelt a gender, esetleg a migráns kifejezés, netán utalás volt benne a nők elleni és a családon belüli erőszak visszaszorításáról szóló isztambuli egyezmény mielőbbi ratifikálására."

A posztja végén Újhelyi felteszi a kérdést, hogy a képviselők figyelmetlensége volt-e ennek az oka, vagy esetleg megváltozott a kormánypártok álláspontja a témában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!