Voltak, akik messziről utaztak, hogy részt vehessenek a demonstráción, ugyanakkor egyre többen hiányolják a szolidaritást. Van, aki már kétségének ad hangot, van-e értelme az eddigi formában tüntetni.


Miután leváltották a Mészáros Csabát, a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját az iskolai mobilhasználatot szabályzó rendeletre hivatkozva, az eddigi részben spontán tiltakozások után, hétfő este az oktatás területét felügyelő Belügyminisztérium elé szerveztek tüntetést. A résztvevőket kérdeztük érzéseikről, véleményükről, nem utolsó sorban arról is, eredményes lehet-e egy ilyen tiltakozás, és hol lehet a többi iskola képviselete?

Ami elmondható, hogy a megszólalók – bár örömmel töltötte el őket az, hogy sokan voltak a demonstráción – vérmérsékletüknek megfelelőn majdnem mind szóvá tették, hogy ennyi nem elég. Azt, hogy elég volt, fontos kimondani, de megoldáshoz ez biztosan nem vezet – fogalmaztak. A szolidaritást, az egymás mellett való kiállást hangsúlyozták. Van aki ezt úgy fogalmazta meg, hogy:

Mert, miközben volt olyan veszprémi diák, aki csak ezért jött most Budapestre, szerintük sokan, akiknek itt lett volna a helye, nem láttatták magukat. Egyetértés volt abban, hogy a szolidaritás kimutatása azért maradt el, mert az igazgatók, a tanárok félnek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!