A Wake up! kampány az életmentés képességének elsajátítását igyekszik népszerűsíteni a diákok körében. Az Országos Mentőszolgálat az Irie Maffiával karöltve kerekedett fel, hogy városról városra, iskoláról iskolára járva gyakoroltassa a fiatalokkal az elsősegélynyújtást.


A kampány során budapesti és vidéki fesztiválokra és iskolai rendezvényekre oktatóbabákkal települnek ki a szakemberek, hogy gyors és gyakorlatias oktatással képezzenek ki titeket az újraélesztésre.

Ráadásul a mellkasnyomások ütemének elsajátítását a zenekar is segíteni fogja. A Wake Up című számunk „100 bpm” ütemű, így a ritmusa épp illeszkedik a mellkasnyomások tempójához.

A képzésekhez minden esetben koncert is fog kapcsolódni az adott városokban, ahol a Wake Upot természetesen elő is adják.

A Wake Up című dal:

Az Országos Mentőszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, a Magyar Resuscitatiós Társaság, és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium diákjainak közreműködésével oktatja az életmentő ismereteket szerte az országban.

A kampányt népszerűsítő videó:

A bandából Sena nemrég épp Szegedről jelentkezett be az OMSZ Facebookján, háttérben a lelkesen szívmasszázsoló diákokkal:

Ha szeretnéd elcsípni az Irie Maffia következő Wake up! akcióját, akkor ezt az eseménylistát figyeld!



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!