Éjjel 10 fok körül, napközben is csak 13-19 fok körüli csúcsok várnak ránk. A fázósabbak a fűtést is beindíthatják.


Nyárból őszbe fordult az időjárás a markáns hidegfrontnak köszönhetően, ami az eső mellett jelentős lehűlést is hozott magával. Országos átlagban jelenleg 9 fokkal van hidegebb, mint pénteken ugyanekkor, a legnagyobb mértékű lehűlés a déli országrészben ment végbe, ahol többfelé 12-17 fokkal esett vissza a hőmérséklet, de helyenként 18-19 fokkal van hidegebb, mint 24 órával korábban. A front csak lassan, várhatóan vasárnap délután hagyja el az országot. Mögötte napos, de kifejezetten szeles időre készülhetünk.

Vasárnap reggel a Duna vonalában és attól keletre még többfelé eshet, majd egyre inkább a déli, délkeleti tájakra szorul vissza a csapadék, délutánra szinte mindenhol eláll az eső, és felszakad a felhőzet. A legtöbb napsütés a Dunántúlon ígérkezik. Az élénk, erős, néhol viharos északias szélben mindössze 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már nem valószínű csapadék, mindenhol több órára kisüt a nap. Keleten és a középső tájakon élénk lesz az északkeleti szél. Délután 14-19 fokot mérhetünk.

Kedden időnként erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban ekkor sem várható, száraz időnk lesz. A délies szelet többfelé élénk, néhol erős széllökések kísérhetik. Hajnalban nagyobb területen mérhetünk 5 fok alatti minimumokat, délután 15-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán és csütörtökön újabb hidegfront érkezik erős széllel és esővel. Az Időkép előrejelzése szerint némi javulás csak a következő hétvégén várható, de akkor is felhős marad az idő.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!