Benedek Tibor bajnoki címet szerzett első szezonjában az Ifjúsági Országos Bajnokságban az UVSE csapatával. A szakember játékosként gyakorlatilag mindent megnyert, de edzőként korábban szövetségi kapitány volt, klubedző még soha. A magyar válogatottal Európa-bajnoki döntőbe, Világliga- és Világkupa-döntőbe jutott.


Klubedzőként azonban a legutóbbi idényben debütált Benedek, méghozzá pompásan: felnőtt csapata a 13. helyen végzett, amellyel kivívta Märcz Tamás szövetségi kapitány elismerését is, aki a szezon meglepetésének tartja az eredményt. Mindezt egyrészt egy nagyon fiatal kerettel (19,2 év átlagéletkor), másrészt látványos játékkal.

Ezt megkoronázva az ifi bajnokságot meg is nyerte az UVSE csapata.

Az Eurosport összegzése szerint Benedek a felnőtt és ifjúsági csapatot összesen 62 meccsen irányította a szezonban.

Amikor év elején kitűztem a célt, egy dolgot mondtam, hogy ne essünk ki az OB I-ből. Úgy gondoltam, hogy ha végigdolgozzuk az évet, és úgy dolgozzuk végig, ahogy szeretném, ahogy elképzelem, akkor az ifi bajnokságot nem tűzöm ki célul, mert az meglesz. Úgy véltem, hogy leszünk olyan jók, de nem gondoltam, hogy ennyire, hogy az utolsó meccsen valóban ennyire kijön a jó teljesítmény. Nagyon jó játékkal tudtuk lezárni ezt a bajnokságot, és nagyon büszke vagyok a fiúkra

- mondta a siker után Benedek Tibor.

A félelmetesen fiatal UVSE-keret egy kivétellel teljesen együtt marad. Az egyetlen távozó az a Baksa Benedek, aki 28 ifjúsági bajnokiján 91 gólig jutott.

Kiemelt kép: uvse.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!