Ha valaki attól fél, hogy nem értené Az első óment, mivel nem látta a franchise korábbi darabjait, eláruljuk: a félelme alaptalan, ugyanis, ahogy a címe is utal rá, ez egy előzmény. Ráadásul nem is akármilyen!


Persze nagyobb az élmény, ha a néző látta legalább az 1976-os első filmet (annak érdemes is nekivágni), hiszen ismerni és érteni fogja a kapcsolódási pontokat, ám Az első ómen azok számára is teljes élmyént nyújt, akik semmit nem tudnak Damienről.

Az eredeti film Richard Donner (Superman, Kincsvadászok, Halálos fegyver-tetralógia, Maverick: Halálos póker) rendezésében nagyot ment a hetvenes évek közepén.

És mivel a mozik kasszáinál is sikeres volt (kb. 61 millió dollárt keresett csak az Egyesült Államokban), nem tudta elkerülni a folytatásokat, amelyek mindegyike természetesen valamennyivel rosszabb lett, mint az előző. Az 1978-as második részben (Ómen 2: Damien) a sátán fia, Damien Thorn kisfiúból tinisráccá cseperedett, az 1981-es harmadikban (Ómen 3: Végső leszámolás) pedig már a fiatal Sam Neill alakította a felnőtt antikrisztust, aki a politikai pályára lépve próbálta elhozni a világvégét, és elpusztítani az új messisást.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!