Caroline de Gruyter úgy gondolja: Budapest hanyatlóban van, ennek pedig az az oka, hogy a fővárosnak ellenzéki főpolgármestere és vezetése van, akik elől a kormány elzárja a pénzcsapokat.


Caroline de Gruyter, a brüsszeli székhelyű uniós online újság, az EUobserver tudósítója Magyarországon járt, és határozottan nem tetszett neki, amit az országban látott – tudósít róla a Hvg360.

Az újságíró szerint Budapest minden tekintetben hanyatlóban van. Szerinte ennek egyértelműen az az oka, hogy a fővárosban ellenzéki főpolgármestert választottak. Szerinte olyan, mintha

Szerinte erre itt az emberek nem merik őszintén elmondani a véleményüket. Erre utal továbbá az is, hogy az államközeli Mathias Corvinus Collegium megvette a Libri többségi tulajdonát, így félő, hogy hamarosan nem jelentet meg olyan könyveket, amelyek a kormánynak nem tetsző témákkal foglalkoznak.

Személyesen találkozott azzal, hogy a kényes témával (példádul a homoszexualitás bemutatásával) foglalkozó kiadványokat fóliába csomagolják. Állítása szerint amikor visszatér Prágába vagy Varsóba, azt látja, hogy mindkettő jobban néz ki, mint korábban, a házak tisztábbak, az autók menőbbek, mint korábban. Mint mondja: magyar fővárosra azonban pont az ellenkezője az igaz. Sok negyed mocskos. Az utak tele vannak kátyúkkal. A Keleti pályaudvaron a faszerkezetek rothadnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!