Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az agyunk egy olyan komplex szerv, amely egy percig sem áll le a munkával, még akkor is dolgozik, mikor mi már rég az igazak álmát alusszuk.

Az agyunk minden egyes milliméterének fontos szerepe van, ugyanis minden egyes részének külön feladatokat kell ellátnia: döntéshozatal, képzelet, számítások, mozgás - csakhogy párat említsünk. A Nobel díjas Roger W. Sperry volt az, aki megállapította, hogy az emberi agy két féltekére bontható. A bal agyfélteke felelős az analitikus és logikus gondolkodásért, míg a jobb a képzeletért.

Most vegyük csak ezt a képet! Mit látsz rajta?

Ne aggódj, itt nincs olyan, hogy jó vagy rossz válasz. Válaszod csupán arra enged következtetni, hogy melyik agyféltekédet használod inkább. Lássuk is a lehetséges válaszokat:

Ha egy kapaszkodó majmot látsz…

…akkor egy nagyon heves természetű ember vagy. Döntéseid többsége általában hirtelen eredetű, mivel a jobb agyféltekédre hagyatkozol inkább. Bízol a megérzéseidben, amelyek az esetek többségébe jó eredményt szülnek. Éppen ezért sokszor unalmasnak találod a szürke hétköznapokat, és minden érdekel, ami egy kicsit is szokatlan.

Ugyanakkor nagyfokú kreativitással vagy megáldva, kitűnő érzéked van a rajzoláshoz, énekléshez és alkotáshoz. Viszont a szabályokhoz nehezen alkalmazkodsz.

Ha egy ordító oroszlánt látsz…

…a bal agyféltekéd úgy gondolja, hogy csakis ez szerepelhet a képen! Olyasfajta ember vagy, akit mindenki szeretne a maga társának, barátjának tudni. Jól tervezel, jól bánsz az emberekkel és akár egyedül, vagy akár másokkal karöltve, sikeresen eléred a terveidben szereplő célokat.

Ugyanakkor az a tipikusan "jó fiú" alkat is vagy, aki semmi pénzért nem szegne szabályt, ám ez nem azt jelenti, hogy nem vagy képes kreatívan megközelíteni a dolgokat. Itt arról van szó, hogy nem tűröd, ha valaki nem a megbeszéltek szerint cselekszik, és ezzel áthúzza a számításaidat.

Ne felejtsük el kihangsúlyozni, hogy mindkét agyfélteke dolgozik és szó sincs arról, hogy a kétféle hajlamú személyiség között nincs átjárhatóság. Ez a teszt csupán útmutatóul szolgálhat, ha kíváncsiak vagyunk, melyik agyféltekénkre hagyatkozunk leginkább.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!