A múlt heti kairói öttusa világbajnokságon ezüstérmet szerzett Gulyás Michelle, az UTE sportolója. A siker után a klub szakosztály-vezetője, dr. Tibolya Péter azonban közölte, nem akarnak a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, Kállai Ákossal együtt dolgozni.

"Azt vallom, ha van eredmény, akkor lehet megszólalni. Gulyás Michelle minden versenyen dobogós volt idén, ahol elindult, de azt nehezen tolerálom, hogy az egyik edzőtáborból sírva hívott fel, mert a kapitány megsértette. Most telt be a pohár.

A kapitányi probléma az elmúlt hat évünket végigkísérte, ezt nem kezeltük, hanem csak a szőnyeg alá besöpörtük. A mondás, hogy a fejétől bűzlik a hal, nálunk is helytálló. Tőle támogatást nem kaptunk, a klubedzéseket nem látogatta. Mi egy támogató, nem gáncsoskodó közeget szeretnénk.

Öt hét van még a hazai Európa-bajnokságig, remélhetőleg ennyi idő alatt ezt a kérdést meg tudjuk oldani. Nem szerencsés, ha ezt a nagy feszültséget tovább visszük"

- mondta a Telexnek Tibolya.

Az öttusázók nemrég választottak új elnököt, Simicskó Istvánt, aki a sportért felelős államtitkárságot vezette 2012 és 2014 között.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!