Több politikus is a miniszterelnök személyes felelősségét említette, és hiányolták azt is, hogy sem a kormány, sem Orbán nem kért bocsánatot a bicskei áldozatoktól.


Orbán Viktor hétfői beszédére válaszolhattak az ellenzéki pártok vezetői:

Tordai Bence először egy perces néma csendet kért Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető emlékére, aki kétes körülmények közt halt meg egy urali fogolytelepen.

A Párbeszéd politikusa így folytatta:

"Nagyon sajnálom, hogy a szuverén Fidesz-KDNP frakciónak Putyin zsoldjában állva nem sikerült kifejeznie a tiszteletét. Navalnij emléke előtt, szégyen az ön fejükre.

A bicskei gyermekotthonban, sérült áldozatoktól, akik közül valakinek az életét tette tönkre, valakinek pedig az életét vette el egy pedofil bűnelkövető, akiket maguk védenek, és mindazokról az áldozatokról, akik a magyar gyermekvédelemben vagy máshol úgy szenvednek, hogy ezek a szenvedések megelőzhetők lennének. Önök nem kértek tőlük bocsánatot, és nyilván a kormány nevében, a kormány helyett, mi ezt nem tehetjük meg, de a törvényalkotó hatalom tagjaiként, az országgyűlés jóérzésű tagjainak nevében, én bocsánatot kérek az áldozatoktól, a legmélyebb alázattal szeretném őket megkövetni és az elnézésüket kérni."

Tordai hozzátette:

Ugye az igazságügy miniszter azzal a javaslattal továbbította a köztársasági elnöküknek a kegyelmi kérvényt, hogy azt ne támogassa, majd miután azóta is megmagyarázatlan és megmagyarázhatatlan módon Novák Katalin mégiscsak kegyelmet adott ennek a pedofil segítő bűnelkövetőnek, az önök minisztere, az ön minisztere, Orbán úr ellenjegyezte ezt a kegyelmi kérvényt.

Ugyanezt feszegette, és Orbán felelősségét emlegette Bedő Dávid, a Momentum politikusa is:

"Magyarázat és válaszok helyett azonban azzal van elfoglalva, hogy mindenki másra kenje egy pedofil segítő kegyelmét. Maga azt gondolta, hogy el van intézve annyival az ügy, hogy belökte a busz alá Novák Katalint és Varga Juditot.

Mindenki pontosan tudja, hogy ebben az országban semmi nem történik anélkül, hogy a milliárdokból felújított karmelitában ne bólintaná rá maga, hogy az ugyanolyan erkölcstelen jobbkeze Rogán Antal. Egy teljesen érdektelen közleményt sem adnak ki a maguk rábólintása nélkül."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!