Márkás ruhákkal és kiegészítővel büszkélkedik közösségi oldalán, mégsem fizeti be a kellő mennyiségű járadékot.


Ahogy arról tegnap beszámoltunk, komoly adóügyi kalamajkába került egy híres magyar énekes. Mint kiderült, a sztár az elmúlt két évben a YouTube-on keresett százmillió forintot elhallgatta az adóhatóság elől.

A Blikk kiderítette, hogy ki lehet az „egyik legismertebb magyar zenészként” definiált előadó. Mint írják:

Ugyanakkor személyiségi jogai miatt kilétét nem fedhetik fel.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő, szintén ismert és népszerű zenész úgy nyilatkozott, hogy „a szakmában nyílt titok, hogy vannak kellemetlen esetei” kollégájának, ugyanakkor hozzátette: „Nem értem, miért csinálja, hiszen rengeteg fellépése van, a dalai is hatalmas népszerűségnek örvendenek a YouTube-on és a Spotifyon. Mindig márkás, értékes holmikat hord, azt gondolom, lenne neki miből kifizetni a kötelező járulékokat...”

A Blikk egy szakértőt is megkérdezett arról, hogyan és mennyi pénzhez juthatnak az előadók a YouTube lejátszásaiból. „A reklámért kapott bevételt a Google határozza meg a feliratkozók száma alapján, amit tovább bont kor, nem és régió szerint. Ezek alapján sorolja be, hogy az adott közösség mennyire keresőképes, és mi iránt érdeklődnek, így kiderül, milyen típusú reklámok lehetnek számukra érdekesek vagy relevánsak. Ha például egy előadónak van több tíz- vagy százmillió feliratkozója, de nagy részük még nem keresőképes, ott alacsonyabb lehet a bevétel, szemben egy olyan csatornával, ahol bár jóval kevesebb a feliratkozó, de többségük fizetőképes személy. Ez az adott reklám típusát is befolyásolhatja, egy prémiummárka ugyanis jóval többet fizet néhány másodpercnyi hirdetésért is, mint egy középkategóriás” – magyarázta el az iparágra rálátó forrás.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!