A homokzsákok mindig készenlétben vannak és a riadólánc is működött. A polgármester mesélte el lapunknak a rendkívül nehéz éjszaka történetét.


Izzasztó órákat éltek át a viszonylag hűvös augusztusi éjszakán hétfőre virradóra Felsőnyárádon. Ahogy Bihari Aranka lapunknak polgármester elmondta, a folyamatos esőzések miatt a Szuha-patak elöntéssel fenyegette a település egy részét. Felhívtuk a polgármestert, és megkérdeztük, mi a helyzet most a faluban.

Közlése szerint körülbelül ötszáz méteres körzetben voltak veszélyben a lakóházak. Szerencsére inkább az ajtóképcsők alatt, illetve a kapuk előtt kellett védekezni, a házakba nem jutott be a víz. Kitelepíteni senkit sem kellett, mindenki otthon maradhatott.

Arra, hogy minden köszönhető, hogy éjjel ilyen gyorsan és hatékonyan tudtak védekezni, Bihari Aranka azt mondta:

Először fél 1 körül jelezték, hogy elég magas a Szuha patak vízszintje, és a vízelvezető árkokban is van már víz. A polgármester akkor kiment a helyszínre, de akkor még nem volt indokolt elkezdeni a munkát. Azonban fél háromkor már intézkedni kellett. Nemcsak a közfoglalkoztatottak, de önkéntesek és a képviselőestület tagjai is felvették a munkát, így eredményesen fékezték meg a villámárvizet Felsőnyárádon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!