A Jellinek Dániel által irányított Indotek Csoport a következő öt-hat évben a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező áruházlánccá tenné az Auchant.


A Jellinek Dániel által irányított Indotek Csoport tervei szerint az Auchan a következő öt-hat évben a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező áruházlánccá válna Magyarországon - ez derült ki a milliárdos Indexnek adott nyilatkozatából.

Az Indotek az Auchan 47%-os tulajdonrészét szerezte meg, ezzel erős kisebbségi pozícióba került, így részt vesz a stratégiai döntések meghozatalában is. A tervek között szerepel, hogy az Auchan és az Indotek szinergiáit kihasználva, valamint az ingatlanpiaci tapasztalataik és kiskereskedelmi hálózatuk segítségével a későbbiekben új üzletek nyitására kerül sor, különös figyelmet fordítva a vidéki nagyvárosokra.

Az Indotek szerint ennek a bővülésnek a haszonélvezői a vásárlók lesznek, akik szélesebb választékban érhetik el az Auchan termékeit. A tervek között szerepel emellett olyan hazai élelmiszer- és agráripari vállalkozások támogatása, amelyek versenyképes áron, megbízhatóan és kiváló minőségben termelnek.

Az Európai Unió Versenyhivatala felé történő bejelentés után folyamatban van egy eljárás, amelyről még a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem kapta meg a tájékoztatást, és az eljárás lezárásának időpontja egyelőre ismeretlen. Az Indotek és az Auchan további tervei és stratégiái csak ennek a versenyjogi folyamatnak a lezárása után válnak ismertté.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!