A KSH adatai szerint ugyan januárban kevesebb mint 4 százalékos volt az infláció Magyarországon, a zöldségek ára jóval nagyobb mértékben emelkedett.


Tovább drágultak a zöldségfélék, a paradicsom, a paprika és a hagyma ötödével kerül többe, mint tavaly, és kétharmadával drágább, mint tavalyelőtt. Ugyanakkor a KSH adatai szerint januárban kevesebb mint 4 százalékos volt az infláció Magyarországon.

Egy vásárló szerint:

Egy boltos pedig arról panaszkodott az RTL Híradónak, hogy a kereslet annyira lecsökkent, hogy míg korábban háromszor ment egy héten zöldségért, most már csak egy alkalommal és így is marad belőle.

A szakemnber szerint ilyenkor már külföldről hozzák a zöldséget, amelynek az ára több tényezőtől is függ: a termelői ár, a csomagolási költség, a kiskereskedelem árrése adják együtt a fogyasztói árat. Most pedig a két utóbbi emelkedett.

Közben az időjárás miatt aggódik az Agrárgazdasági Kamara, a gyümölcsfákban az enyhe idő elindította a nedvkeringés, jönnek a rügyek, amik egy erős fagynál komoly károkat okozhatnak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!