Az főállamügyész szerint az Apple szándékosan gáncsolta a versenytársak termékeit. 2009 óta harmadszor perelte be a céget az amerikai igazságügyi minisztérium.


Mérföldkőnek számító pert indított az Egyesült Államok az Apple ellen, melyben a technológiai óriást az okostelefon-piac monopolizálásával és a versenytársak eltiprásával vádolja, írja a BBC. Az igazságügyi minisztérium állítása szerint a vállalat az iPhone feletti ellenőrzését arra használta fel, hogy jogellenesen korlátozza a versenytársakat és a fogyasztói lehetőségeket, egyben korlátozták új alkalmazások növekedését és csökkentették a rivális termékek vonzerejét.

Merrick Garland főállamügyész azt mondta, hogy a vállalat „aláássa azokat az alkalmazásokat, termékeket és szolgáltatásokat, amelyek egyébként kevésbé tennék függővé a felhasználókat az iPhone-tól, és csökkentenék a költségeket a fogyasztók és a fejlesztők számára”.

A beadvány az Apple számos „versenyellenes” lépését sorolja fel, köztük a széleskörű funkcionalitású alkalmazások blokkolását, a mobil felhő streaming szolgáltatások elnyomását, a harmadik féltől származó digitális pénztárcák korlátozását és a nem a vállalat által gyártott okosórák működésének visszafogását.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!