Lengyel Máté többek között azt kérdezte Kovács Ferenctől, hogy ő vállalna-e sormunkát a tervezett a gyárban.


Bemutatott a nyíregyházi polgármester a momentumos önkormányzati képviselőnek, amikor a városba tervezett akkumulátorgyárról kérdezte. Lengyel Máté vasárnap a Facebook-oldalán azt írta, hogy az üzem kapcsán „a nyilvánosság elől zárt ajtók mögé bújtak a fideszes képviselők”.

Három körben tettem fel a kérdéseimet, voltak köztük szakmai kérdések a beruházásokról és a hozzá kapcsolódó fejlesztésekről, valamint a városlakók által hozzám eljuttatott, az azt megelőző három órában még nem megválaszolt kérdések” - írta a momentumos politikus.

Lengyel úgy érezte, hogy a kérdései során a polgármester egyre feszültebb lett, ez pedig az utolsó kérdésénél csúcsosodott ki. Az ellenzéki képviselő ugyanis azt kérdezte Kovács Ferenctől:

Erre a fideszes városvezető pedig egy félreérthetetlen jelzéssel reagált a momentumos politikusnak.

„Bemutatott nekem és mindazoknak, akiket képviselek, akikért dolgozom. Jeleztem, hogy ezt a félreérthetetlen választ továbbítom a kérdezőnek és a lakosságnak, amire a polgármester egyértelművé tette, hogy ezt nekem üzeni és újra megismételte a nemzetközi kézjelzést” - írta Lengyel.

Azt is hozzátette, hogy bocsánatkérésre szólította fel a polgármestert, ennek azonban Kovács nem tett eleget. Később újra szót kért, hogy a polgármester kézmozdulata bekerüljön a jegyzőkönyvbe is, erre azonban már nem kapott lehetőséget.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!