Valóságos folyók alakultak ki Madridban és környékén, miután heves jégeső csapott le a régióra - számol be az RT. Az utcákat és utakat elárasztó víz mindent magával sodort, még az autókat is. A megdöbbentő látványról több felvétel is készült.


INTENSE severe hailstorm in Madrid, Spain this evening, August 26th! Report: @luisfiuzatv / @MeteOrihuela pic.twitter.com/Xg0H7fQIYz

- severe-weather.EU (@severeweatherEU) 2019. augusztus 26.

A vihar hétfő délután vonult át a térségen, a legsúlyosabb helyzet a Madrid közelében fekvő Arganda del Rey-ben alakult ki.

A videókon jól látható, hogy a habokban ágak, kukák, padok, sőt járművek is sodródnak.

Bár az év ezen szakában a térségben gyakoriak a komolyabb jégesők, a mostani eset mégis extrémnek számít. Hétfő estére Madridban és környékén négy autópályaszakasz és öt metróvonal vált közlekedésre alkalmatlanná, több állomást teljesen elöntött a víz - írja az MTI. Az áradás Arganda del Rey kórházát is elérte, ez zavart okozott az intézmény működésében.

Un très violent #orage a concerné la localité de #Arganda (#Espagne), dans la proche banlieue de Madrid ce soir. Les dégâts semblent considérables avec de véritables torrents en pleine rue ! >> https://t.co/UKHXyX0I52 pic.twitter.com/Eq4vXYnMBK

- Météo Villes (@Meteovilles) 2019. augusztus 26.

Kiemelt fotó: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!