A határnál működő egyházi fenntartású segélypontok munkatársai is arról beszéltek, hogy alig érkeznek már menekültek. A kikért adatokból az derült ki, hogy júniusban mindössze bő 14 ezerrel érkeztek többen az országba az ukrán határon keresztül, mint ahányan távoztak.


Jelentősen lecsökkent az Ukrajna felől érkező menekültek száma annak ellenére, hogy a hatóságok rendszeresen több ezer Magyarországra érkezőről számolnak be. A kikért adatokból az derült ki, hogy a többség valójában ingázó, vagyis olyan személy, aki pár napon belül vissza is megy Ukrajnába - számolt be róla az ATV Híradó.

Az ATV stábja az ukrán határnál lévő Záhonyra és Tiszabecsre is elutazott, ahol gyakorlatilag csak olyanokkal tudtak szóba elegyedni, akik vagy dolgozni jönnek át, vagy az itt rekedt hadköteles hozzátartozójukat látogatják meg.

Záhonyban a reformátusok, míg Tiszabecsen a baptisták működtetnek segélypontot, az ATV stábjának kérdésére ők is arról beszéltek, hogy menekültek alig érkeznek, naponta legfeljebb néhány tíz ember tér be hozzájuk egy adag ételre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!