A fideszes politikus szerint az ukrán-orosz háború fajulhat olyan világháborúvá, ahol az atomfegyverek is bevetésre kerülnének.


A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában vendégeskedett, ahol arról beszélt, hogy közel vagyunk ahhoz, hogy nyugat-európai országok katonákat is küldjenek Ukrajna területére, a Fidesz szerint ezt mindenképpen el kellene kerülni.

Kocsis Máté szerint Oroszország és Ukrajna háborús konfliktusa kiszélesedett, a nyugati hatalmak pedig ahelyett, hogy erejüket, befolyásukat és katonai fölényüket a béke vagy az azonnali tűzszünet kikényszerítésére használnák, egyre nagyobb hatásfokú és erősebb fegyverek szállításával egyre jobban belesodródnak a háborúba, ami így már világháborúval fenyeget.

A fideszes politikus fontos lépésnek nevezte az Országgyűlés békepárti határozatát, ami szerinte a legerősebb politikai válasz a Magyarországot ért politikai-gazdasági nyomásgyakorlásra és kritizálta az ellenzéket, amiért nem szavazták meg ezt a határozati javaslatot.

Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról Kocsis a műsorban elmondta, hogy a Fidesz-frakció végül támogatta Finnország csatlakozását a katonai szövetséghez, miután az országban történt megbeszéléseket követően. A svédek esetében azonban még zajlik egy egyeztetési folyamat, így ebben a kérdésben csak később hoznak majd döntést.

A magyar kormány elkötelezett a svéd csatlakozás mellett, a kormánypárti frakció azonban továbbra is megosztott a kérdésben, de megpróbálják rendezni a konfliktust – mondta Kocsis Máté.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!