Ugyan nagyon sokan fogyasztanak híreket a Facebook hírfolyamán keresztül, az alaposabban tájékozódni kívánók körében továbbra is népszerű a Google Hírek szekciója, ami alatt a keresőmotor algoritmusa a legfrissebb releváns tartalmakat ássa elő a hírportálokról adott kulcsszóhoz kapcsolódóan. A keresőóriás asztali böngészős felületen még inkább megkönnyíti a felhasználók dolgát a jövőben azzal, hogy átláthatóbbá teszi a Hírek fül alatti találati listát, ezzel is jobban közelítve a mobilos verzióban látható elrendezéséhez.


Over the next couple weeks we're rolling out a redesigned News tab in Search on desktop. The refreshed design makes publisher names more prominent and organizes articles more clearly to help you find the news you need. Check it out ???? pic.twitter.com/xa2aZfO4Qd

- Google News Initiative (@GoogleNewsInit) July 11, 2019

A Google tweetje alapján a jövőben a találati listán szereplő linkek jobban elkülönülnek egymástól, így szellősebb és átláthatóbb lesz a felület. A nagyobb portálok hírei dobozokban, míg a kisebb oldalaké kártyákon jelennek meg. Ez lényegesebben szellősebb megjelenés lesz ahhoz képest, hogy eddig ömlesztve kaptuk egymás alatt a hivatkozásokat.

A változás nem csak a felhasználók dolgát könnyíti meg, de egyben a kiadók számára is előnyös, mivel több információ elfér majd a kártyákon, és a hosszabb címek sem lesznek levágva. A frissítést a következő hetekben válik láthatóvá világszerte.

(Kiemelt kép: AFP/ Jaap Arriens/NurPhoto)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!