Produktív beszélgetést folytatott a magyar-amerikai kapcsolatok megerősítéséről Novák Katalinnal David Pressman, az USA új magyarországi nagykövete, amikor szerdán este átadta megbízó levelét a köztársasági elnöknek.


Mint Pressman fogalmazott a Twitteren, a találkozó számára megtiszteltetés volt.

It was an honor to present my credentials to President @KatalinNovakMP as Ambassador of the United States of America to Hungary. President Novák & I had a productive conversation about the need to strengthen the U.S.-Hungary relationship. pic.twitter.com/1GuVugxEzy

- Ambassador David Pressman (@USAmbHungary) September 14, 2022

Az új nagykövet korábban arról posztolt, hogy családjával együtt érkezett a Sándor palotába. Közzétett egy fotót is, melyen párjával és két fiukkal láthatóak.

My family and I are looking forward to meeting President Novak. pic.twitter.com/klI9Yjn2u7

- Ambassador David Pressman (@USAmbHungary) September 14, 2022

A hvg.hu azt írja a melegek jogegyenlőségének szószólójaként is ismert, de nemzetbiztonsági ügyekben is otthonosan mozgó diplomata szeptember 2-án érkezett Magyarországra. Szerdán Szijjártó Péterrel is találkozott.

Novák Katalin bejegyzése szerint USA-n kívül a Vatikán (Michael Wallace Banach), és Németország (Julia Katharina Gross) új nagykövete is szerdán adta át megbízóleveleit.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!