A MET elmondta, hogy az inkasszó következtében több tízmilliós tartozásuk keletkezett, és még a pályázati pénzeiket is lefoglalták.


A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) mostanra csak civil adományokból tudja fenntartani magát, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) múlt heti intézkedése teljesen lenullázta az intézmény számláit. A Telex kérdéseire válaszolva a MET elmondta, hogy az inkasszó következtében több tízmilliós tartozásuk keletkezett, és még a pályázati pénzeiket is lefoglalták. Ha állami támogatást kapnának, az is azonnal a NAV számlájára menne. Jelenleg csak a civil adományokra számíthatnak, amelyeket személyesen vagy a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány számlaszámán keresztül lehet eljuttatni hozzájuk.

A MET bízik a tárgyalások sikerében a NAV-val és a Belügyminisztériummal, de ha ez a hónap végéig nem hoz pozitív eredményt, kénytelenek lesznek átadni oktatási intézményeiket az államnak vagy más fenntartónak. Szerintük az állam ezzel nem spórolna, mivel ennyi pénzből nem tudná fenntartani az intézményeket, és az adósságrendezés is ellehetetlenülne. Korábban szakértők bevonásával és számításokkal igazolták a hatóságoknak, hogy folyamatos működésüket biztosítani tudnák, ha megkapnák a törvényesen járó normatív támogatás teljes összegét, és ha a kiegészítő támogatásról is szerződést köthetnének, öt éven belül minden tartozásukat visszafizetnék.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!