„Ha sok gyerek megy be, és nem megoldható a helyettesítés, ellehetetlenítik a sztrájkolók véleménynyilvánítását! Ezt ne hagyjuk!” – üzenik a szervezők.


December 8-án folytatódik az országos pedagógus sztrájk, amiben a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanárai is részt vesznek - írják egy a Facebookon meghirdetett eseményben , amellyel arra buzdítják a szülőket, hogy ezen a napon ne küldjék a gyereküket iskolába.

Mint írják,

„Ha sok gyerek megy be, és nem megoldható a helyettesítés, ellehetetlenítik a sztrájkolók véleménynyilvánítását! Ezt ne hagyjuk!” - olvasható a leírásban.

Arra is biztatják a szülőket, hogy aki csak azért vinné iskolába csütörtökön a gyerekét, mert nem tudja megoldani a felügyeletét, annak ajánlják fel, hogy vigyáznak aznap a gyerekére.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy amennyiben a tanórák elmaradnak, a szülő igazolás nélkül is otthon tarthatja gyermekét. Ha viszont egy szaktanár megtartja a tanórát, akkor csak szülői igazolással lehet távol maradni. (A jogszabályok szerint csak a szakszerűen megtartott tanórákon kötelező a megjelenés, szakszerű tanórát pedig csak megfelelő szakképzettséggel rendelkező pedagógus tarthat.)

A Szülői Hang is arra kéri a szülőket, hogy amelyik intézményben az ott dolgozók sztrájkolnak, oda ne vigyék be a gyereket, ezzel támogassák a tiltakozókat. Egy kommentben pedig arra figyelmeztetnek, hogy ahol ülősztrájk van, ott meg kell jelenni.

- írják a Facebook-eseménynél.

Azt kérik, hogy ahol megtartják az ülősztrájkot, ott készítsenek fotót és küldjék el a [email protected] e-mail-címre, mert fontos, hogy értesüljön róla a közvélemény.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!